Værdier

De fleste har aldrig gjort sig klart, hvilke værdier de har for deres parforhold. ”Hvad er det der betyder noget for at jeg kan finde glæden og tilfredsheden i hverdagen sammen med en partner?” Det er vigtigt at kende sine værdier for at være bevidst om hvad der betyder noget for den enkelte. Når man kender sine værdier har man et redskab og en viden som man kan snakke ud fra om, hvad der er vigtigt og betyder noget for at man har en følelse af at vågne op med den person, man gerne vil dele livet med. Respekt og lytten er en af de vigtige ting når vi taler værdier og parforhold.
Eksempler på værdier kan være: Tillid, ærlighed, respekt, frihed osv. Der er ikke nogle værdier der er rigtige eller forkerte. De værdier som du finder frem til er rigtige for dig og så kan din partner have nogle andre og her kommer så kunsten at lytte og respektere hinandens værdier og holdninger igennem kommunikation og nærvær

Første gang kommer I sammen, hvorefter I kommer hver for sig, hvor vi arbejder med at finde jeres værdier for parforhold og senere er I sammen igen hvor vi taler om disse og I bliver bevidste om hvad det er I hver især lægger i de specifikke værdier og hvordan I ved, hvornår I får dem opfyldt eller ikke opfyldt.

Et levende og rigt parforhold er i stadig udvikling. Et parforhold er som en blomst, den skal vandes, gødes, passes og plejes for at vokse sig stor og stærk. Bliver den det, vil den gro og blive til en sund og stærk plante der spredes glæde og fryd omkring sig.

"Hvis der nu er en, der elsker en blomst, som kun findes i ét eksemplar på alle himlens millioner og atter millioner af stjerner, så behøver han bare at se på dem for at være lykkelig."

(Den lille prins)

Tilbage til forrige side