Stress

Vi bruger betegnelsen stress meget bredt. Alle mennesker er stressede af og til pga. arbejde, problemer i privatlivet eller andre menneskelige belastninger. Den sunde stress gør blot, at vi kan yde mere, tænker mere klart og arbejder bedre, f.eks. op til deadlines, og kraftige præstationer.

Når vi talte om den farlige stress er det i form af overbelastning der kommer over lang tid. Den kommer nærmest som en tyv om natten og vi opdager den ikke før det er for sent. Man sover måske ikke så godt, har indre uro, tristhed er mere irriteret end tidligere. Har humørsvingninger, mister energien og lysten til at være sammen med mennesker man før havde det godt med og derfor isolerer man sig.

Kroppen er ofte meget urolig med hjertebanken og uro, som ofte forstyrres søvnen og derfor er det vigtigt, at der bliver arbejdet kropsligt med afspænding og at klienten lærer teknikker til at kunne berolige sig selv, når det brænder på

Vi må for at behandle stress se rundt på hele ens livssituation og finde ud af hvor ”Skoen trykker”. At arbejde med stress er også at se klart hvor belastningen er og så måske handle på det eller få værktøjer til at håndtere problemerne.

Der bliver arbejdet med kroppen på sammen måde som med kriser, chok og traumer. Det gælder om at få nervesystemet til at falde til ro, hvilket giver kraft til at arbejde med de ting man er blevet stresset over. Denne metode er en meget blid og nænsom måde at håndtere stress på.

Læs mere:
Symptomer på traumer, kriser og PTSD
Hvorfor er SE-metoden så blid og effektiv
Sådan arbejdes der med traumer

Tilbage til forrige side