Parterapi

Da vi flyttede sammen var vi betaget og forelsket i hinanden. Han/hun var den eneste ene og han/hun kunne opfylde alle mine behov. Jeg følte mig lykkelig og fri.
Hvorfor varer det ikke ved?

Når den første forelskelse er ovre og vi ser hinanden som de mennesker vi er og med det vi nu har med os i bagagen fra fortiden, er det at kærligheden skal stå sin prøve. Det vi før var betaget over og følte os draget af er måske lige nu pludselig irriterende. Vi begynder at gå fejl af hinanden og der bliver måske sagt sårende ting og vi føler os ikke forstået, får ikke omsorg nok osv.

Når der kommer konflikter i parforholdet skyldes det ofte mangelfuld kommunikation.  I lærer gennem samtale at kommunikere på en mere hensigtsmæssig måde og at have respekt for hinandens forskellige måder at opfatte tingene på.

Hvordan går det til?
Når I henvender jer vil vi tage en indledende samtale hvor vi taler om din /jeres situation og om hvordan der skal arbejdes.

Den gennemgående form er samtalen enten alene eller hvor begge ægtefæller er til stede. Vi arbejder ikke så meget med de specifikke konflikter, men vi finder ud af hvordan det er I taler sammen og hvilke mønstre I har i jeres kommunikation og hvordan I reagerer på hinanden. Ved dette arbejde, kan der vokse en respekt og forståelse af den anden og ens egne handlinger og reaktioner. Dette fører til afklaring og indsigt i samlivets mekanismer.

Vi arbejder i terapien bl.a. med:

Tilbage til forrige side